Al Centre Ocupacional Paideia tenim un objectiu molt clar, els nostres usuaris han de ser cada dia més capaços d’afrontar l’etapa adulta amb més autonomia i seguretat amb si mateixos. Per això, des de el primer dia se’ls motiva per assumir responsabilitats dins de la gestió interna del taller.


Per a tal fi, hem organitzat diversos grups de treball que vetllen per desenvolupament de diversos aspectes, com per exemple, la comissió de cura de les plantes, la del material audiovisual, del control de la assistència o la comissió d’organització de les dates festives.


Aquestes comissions sempre s’organitzen en petits grups i sota la supervisió d’algun dels professionals d’atenció directa, i permet que els nostres usuaris visquin els aspectes positius del treball en equip, estableixin relacions basades en la tasca, de la mateixa forma que es fa en una feina, i recordin quines son les seves funcions específiques dins l’organigrama de l’empresa.


A part de les tasques específiques que un grup de treball pugui assolir, tots els usuaris s’encarreguen de diverses tasques concretes, com la organització del menjador, preparar la logística dels àpats o l’abastiment del material comú a tots els grups. Aquestes tasques son comunes per a tots, tot i que el repartiment està dividit en torns rotatius.


Pel que fa a la organització interna, tots els professionals fem reunions regulars, on a part de coordinar-nos en relació a la logística del Centre, es tracten tots els usuaris de forma individual, sempre des de una visió multidisciplinària.